Πλατεία Ειρήνης 7, Αγρίνιο 4ος ΌροφοςΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού 2641034299 & 6978736448 [email protected]

Αποτρίχωση

αποτρίχωση με laser

Η αποτρίχωση με laser είναι ένα θέμα που αφορά γυναίκες και άνδρες για αισθητικούς, αλλά και ιατρικούς λόγους (αποφυγή θυλακίτιδας).

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της τεχνολογίας μάς επιτρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα της τριχοφυΐας με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το laser αποτρίχωσης αποτελεί τον πιο σύγχρονο και μόνιμο τρόπο καταπολέμησης της τριχοφυΐας σε ανεπιθύμητα σημεία του σώματος. Το ξυράφι, οι αποτριχωτικές κρέμες, η συχνή χρήση κεριού επιδρούν αρνητικά στο δέρμα με τα χρόνια. Το laser δρα στον θύλακα της τρίχας με αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνονται πιο λεπτές και απαλές μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό τους.

Πώς λειτουργεί το laser αποτρίχωσης;

Το laser αποτρίχωσης εκπέμπει μια μονοχρωματική δέσμη ακτινοβολίας με συγκεκριμένο μήκος κύματος, η οποία απορροφάται εκλεκτικά από τα μελανινοκύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσματα να καταστρέφεται η ρίζα της τρίχας.

Πόσα είδη laser αποτρίχωσης υπάρχουν;

Τα κύρια είδη laser αποτρίχωσης είναι τα εξής:

  • το Alexandrite (αλεξανδρίτης) ο οποίος εκπέμπει στα 755nm
  • το diode (διοδικό) το οποίο εκπέμπει στα 810nm
  • το ND-Yag το οποίο εκπέμπει στα 1064nm

Σε ποια σημεία του σώματος μπορώ να κάνω laser αποτρίχωσης;

Οπουδήποτε υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ακόμα και στο πρόσωπο, μπορεί να εφαρμοστεί το laser.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το πρόσωπο, αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει στα φρύδια, στις παρειές, στο πηγούνι, στις φαβορίτες και το άνω χείλος. Οι περιοχές του σώματος που εφαρμόζεται το laser αποτρίχωσης περιλαμβάνουν τα χέρια (βραχίονες, αντιβράχια), μασχάλες, πόδια (μηροί,κνήμες), μπικίνι, κοιλιά, στήθος, πλάτη και μέση.

Πονάει το laser αποτρίχωσης;

Ταυτόχρονα με την διαδικασία αποτρίχωσης με laser, γίνεται ισχυρή ψύξη της περιοχής ώστε να ελαχιστοποιηθεί το αίσθημα του πόνου. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την εφαρμογή laser.

Τι προετοιμασία χρειάζεται το laser αποτρίχωσης;

Για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της αποτρίχωσης με laser θα πρέπει να ακολουθηθούν οι κάτωθι οδηγίες:
  • Να έχει σταματήσει για τουλάχιστον 1 μήνα οποιαδήποτε αποτριχωτική μέθοδος που “τραβάει” την τρίχα από τη ρίζα, όπως κερί ή αποτριχωτικές μηχανές.
  • Να έχει ξυριστεί το σημείο 2-3 μέρες πριν τη συνεδρία. Με αυτό τον τρόπο το laser θα μπορέσει να χτυπήσει τον θύλακα της τρίχας κι όχι την τρίχα που προεξέχει.
  • Έπειτα από κάθε συνεδρία να εφαρμόζεται ενυδατική καταπραϋντική κρέμα.

Πόσες συνεδρίες laser αποτρίχωσης χρειάζονται;

Συνήθως οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι 6-8 για το σώμα και 8-10 για το πρόσωπο με μεσοδιαστήμα 45-60 ημερών. Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser και κατ’ επέκταση ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν, εξαρτάται από το φύλο, την ποιότητα της τρίχας, το χρώμα της επιδερμίδας (φωτότυπος), την ανατομική περιοχή και την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών.

 

Light Evo Alexandrite 755nm

Το Light Evo laser αποδεσμεύει μία δέσμη φωτός η οποία απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη στο θύλακα της τρίχας και τον καταστρέφει. Ο παρακείμενος ιστός παραμένει άθικτος και υγιής. Καθόλη την διάρκεια της θεραπείας μία ειδική συσκευή ενσωματωμένη στο μηχάνημα “ψύχει” την περιοχή λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου πριν δράσει ο παλμός του laser Alexandrite. Ο ψυχρός αέρας προστατεύει το σκούρο ή μαυρισμένο δέρμα.

Αποτρίχωση σε όλο το σώμα

Η θεραπεία αποτρίχωσης γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (4-6 εβδομάδες). Συνολικά απαιτούνται περίπου 6-8 συνεδρίες. Η μέθοδος λέιζερ είναι αποτελεσματική γιατί δρα σε συγκεκριμένα στάδια της ανάπτυξης της τρίχας. Έτσι παρατηρείται λέπτυνση της τρίχας και κατά 80% μείωση της ανάπτυξής της.
 
apotrixosi me lazer 1
apotrixosi me lazer 1