Πλατεία Ειρήνης 7, Αγρίνιο 4ος ΌροφοςΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού 2641034299 & 6978736448 [email protected]

Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (fillers)

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στο δέρμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου μειώνεται.

Το συνθετικό υαλουρονικό οξύ είναι αυτό που κατασκευάζεται στα εργαστήρια και έτσι δημιουργείται το λεγόμενο ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος, σε μορφή γέλης.

Τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως ασφαλή υλικά κι αυτό γιατί δεν διεγείρουν ανοσολογικά το δέρμα.

Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος: πού χρησιμοποιούνται

Κύριος στόχος της θεραπείας με fillers είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου ορισμένων περιοχών του προσώπου που έχουν ατροφήσει λόγω ηλικίας, το ΄γέμισμα΄ των ρινοπαρειακών πτυχών και διαφόρων ρυτίδων του προσώπου καθώς και η αύξηση και βελτίωση του περιγράμματος των χειλιών.

Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος: η διαδικασία

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο δέρμα με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας.

H θεραπεία είναι καλά ανεκτή και σχετικά ανώδυνη, αφού σε κάθε ένεση εμπεριέχεται μικρή δόση αναισθητικού. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την θεραπεία.

Η θεραπεία συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να επιστρέψετε στις συνηθισμένες δραστηριότητες σας.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Μετά την θεραπεία, μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα ή μικρές μελανιές στα σημεία των εγχύσεων, τα οποία είναι παροδικά. Σε περίπτωση που κάποιο από τα συμπτώματα επιμένει, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας. Η διάρκεια του θεραπευτικού αποτελέσματος κυμαίνεται συνήθως από 6 έως 12 μήνες.

Πρέπει να επισημανθεί ότι κάθε φορά που γίνεται μία θεραπεία με εμφυτεύματα όλα τα πιστοποιημένα υλικά έχουν μέσα στην συσκευασία αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομα, την εταιρεία, τον κωδικό και την ποσότητα του φαρμάκου που έχει χρησιμοποιηθεί για να δοθεί κατόπιν στον ασθενή.