Πλατεία Ειρήνης 7, Αγρίνιο 4ος ΌροφοςΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού 2641034299 & 6978736448 [email protected]

Botox (μέτωπο - μεσόφρυο - μάτια - full face)

botox

Τι είναι το Botox

Το Botox, ή βοτουλινική τοξίνη, ή αλλαντική τοξίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το μικρόβιο Clostridium Botulinum.

Ασκεί την δράση της στις απολήξεις των περιφερικών νεύρων, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση ακετυλοχολίνης στην συναπτική σχισμή. Χωρίς ακετυλοχολίνη, οι μυικές ίνες δεν λαμβάνουν εντολή για σύσπαση, παρά το ότι τα νευρικά κύτταρα στέλνουν συνεχώς ερεθίσματα, με αποτέλεσμα την εκλεκτική χαλάρωση και μείωση της κινητικότητας των μιμικών μυών του προσώπου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον σχηματισμό εκφράσεων και ρυτίδων.

Χρησιμοποείται κατά κόρον για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου. Οι ρυτίδες χωρίζονται σε στατικές και δυναμικές. Οι στατικές ρυτίδες είναι εκείνες που υφίστανται όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε ηρεμία. Οι δυναμικές ρυτίδες είναι αυτές που εμφανίζονται όταν το πρόσωπο εκφράζεται.

Η θεραπεία με Botox μειώνει τις βαθιές ρυτίδες και εξαφανίζει τις ρυτίδες μεσαίου βάθους. Μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά σε νεότερες ηλικίες, που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι στατικές ρυτίδες, επιβραδύνοντας την γήρανση.

Μια άλλη σημαντική εφαρμογή του Botox με πολύ καλά αποτελέσματα, αφορά στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας, ειδικά όταν αυτή εντοπίζεται στις μασχάλες.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για Botox

Το botox όταν εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο κατά των ρυτίδων καλό είναι να αρχίσει να γίνεται πριν εγκατασταθούν οι πρώτες ρυτίδες. Δηλαδή περίπου στην ηλικία των 30 ετών είναι το ιδανικότερο για κάποιον που θέλει να προλάβει τον χρόνο να ξεκινήσει.

Γενικά το botox μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο δερματολόγος θα σας συστήσει την καταλληλότερη θεραπεία ανάλογα με την γήρανση του δέρματος.

Άνθρωποι που εκτίθενται λόγω επαγγέλματος ή χόμπι στον ήλιο το δέρμα τους γερνάει πιο γρήγορα (φωτογήρανση) και ίσως να χρειαστεί να ξεκινήσουν την θεραπεία νωρίτερα. Επίσης τα ξηρά και λεπτά δέρματα είναι πιο επιρρεπή στην δημιουργία ρυτίδων σε σχέση με τα πιο λιπαρά και μικτά δέρματα.

Botox: η διαδικασία

Η εφαρμογή, της βοτουλινικής τοξίνης γίνεται με πολύ ψιλές ενέσεις, τοπικά στους μύες που θέλουμε να χαλαρώσουμε.

Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, στα μάτια (‘πόδι της χήνας’) και γενικότερα σε όποιο σημείο του προσώπου χρειαστεί.

Η διαδικασία διαρκεί 15′-20′ και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του.

Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτές και δεν προκαλούν πόνο, ωστόσο κατά την έγχυση του φαρμάκου πιθανώς να υπάρχει ελαφρύ τσούξιμο. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την εφαρμογή.

Πόσο συχνά γίνεται το botox

To Βotox είναι μια θεραπεία η οποία γίνεται σήμερα και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από 4-5 ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια θα φανεί μετά από 15 ημέρες. Τότε αξιολογείται αν χρειάζεται δεύτερη (μικρότερη) εφαρμογή  (retouch).

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες, ανάλογα με την ελαστικότητα του δέρματος και την εκφραστικότητα του προσώπου και συνήθως επαναλαμβάνεται 2 φορές το χρόνο. Σε ηλικίες άνω των 50 ετών, η διάρκεια θεραπευτικού αποτελέσματος μπορεί να μειωθεί.

Τι γίνεται αν κάποιος αποφασίσει να σταματήσει τη θεραπεία με Botox

Η διακοπή της θεραπείας σημαίνει ότι πολύ απλά μετά την παρέλευση της δράσης του φαρμάκου, οι μύες που είχαν αδρανήσει επανακτούν την κινητικότητά τους (σε ποσοστό 100%) με αποτέλεσμα το πρόσωπο να επανέρχεται στην προ θεραπείας κατάστασή του.