Πλατεία Ειρήνης 7, Αγρίνιο 4ος ΌροφοςΔέχεται καθημερινά κατόπιν ραντεβού 2641034299 & 6978736448 [email protected]

ΠΟΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ? ΕΝΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ.

wonderful woman white attire sparkle glasses posing with happy face expression hot summer day pleasant caucasian woman standing near ocean sky

Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, ας σταθούμε σε μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το ποιες θεραπείες προσώπου μπορούν να γίνουν με ασφάλεια αυτή την χρονική περίοδο.

Γενικά μιλώντας, καλό είναι να αποφεύγουμε εκείνες τις επεμβατικές θεραπείες που προκαλούν έντονο ερεθισμό και τραυματισμό του δέρματος, γιατί με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων δυσχρωμιών.

Οι ακόλουθες θεραπείες είναι πολύ δημοφιλείς και μπορούν να γίνουν με πλήρη ασφάλεια κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

1. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

μεσοθεραπεία

Πρόκειται για μια ασφαλή και δημοφιλή θεραπεία που ταιριάζει πολύ στο καλοκαίρι, αλλά και στο διάστημα αμέσως μετά από αυτό, καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, λάμψη και αναζωογόνηση του δέρματος. Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική κατά την οποία εγχύονται στο δέρμα και κάτω από αυτό μια σειρά από ουσίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Η διαδικασία γίνεται με την μέθοδο πολλαπλών νυγμών, ώστε να ενεργοποιηθεί το δέρμα και να δημιουργήσει στα σημεία αυτά νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

2. ΥΔΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

May be an image of 1 person, body of water and text

Πρόκειται για μια ευχάριστη, μη επεμβατική θεραπεία καθαρισμού και ανανέωσης του προσώπου, που έχει ως αποτέλεσμα ένα λαμπερό και υγιές πρόσωπο, με τον πιο σύγχρονο και ανώδυνο τρόπο. Η υδροδερμοαπόξεση  απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες, σε όλους τους τύπους δέρματος και σε κάθε ηλικία. Πραγματοποιείται όλους τους μήνες του χρόνου και δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης. Η θεραπεία περιλαμβάνει τέσσερα βασικά στάδια:

1ο στάδιο: Υδροδερμοαπόξεση – Σε αυτό το στάδιο  αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα, απομακρύνονται οι ρύποι και τα κατάλοιπα από τους πόρους . Πραγματοποιείται ουσιαστικά   ένας επιφανειακός καθαρισμός ο οποίος είναι απαραίτητος για να προετοιμαστεί το δέρμα για τα επόμενα στάδια.

2ο στάδιο: Εξαγωγή σμήγματος – Μέσω ειδικών κεφαλών, οι οποίες ταυτόχρονα εκτοξεύουν νερό και πραγματοποιούν αναρρόφηση καθαρίζεται το δέρμα απελευθερώνοντας τους πόρους από το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα.

 3ο στάδιο: Ενυδάτωση και αντιοξειδωτική θεραπεία – Με την επιδερμίδα έτοιμη πλέον, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αντιγήρανσης με ταυτόχρονη χρήση serum βιταμινών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά για ενυδάτωση, πεπτίδια με αντιγηραντικές δράσεις) που εισέρχονται στο δέρμα προσφέροντας  τόσο βαθιά ενυδάτωση όσο και αντιοξειδωτική προστασία.

4ο στάδιο: Σύσφιξη του δέρματος και λείανση λεπτών ρυτίδων – Με τη χρήση δύο διαφορετικών κεφαλών υπερήχων και ραδιοσυχνοτήτων , ενεργοποιείται το  κολλαγόνο  επιτυγχάνοντας σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος ενώ παράλληλα βελτιώνονται και λειαίνονται οι λεπτές ρυτίδες.

3. BOTOX, Ή ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ

May be an image of one or more people

Η ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπημένη θεραπεία με Botox μειώνει τις βαθιές ρυτίδες και εξαφανίζει τις ρυτίδες μεσαίου βάθους στο πρόσωπο. Μπορεί να λειτουργήσει και προληπτικά σε νεότερες ηλικίες, που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι στατικές ρυτίδες, επιβραδύνοντας την γήρανση. Μια άλλη σημαντική εφαρμογή του Botox, με πολύ καλά αποτελέσματα, αφορά στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας, ειδικά όταν αυτή εντοπιζεται στις μασχάλες, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης γίνεται με πολύ ψιλές ενέσεις, τοπικά στους μύες που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, στο μεσόφρυο, στα μάτια (‘πόδι της χήνας’) και γενικότερα σε όποιο σημείο του προσώπου χρειαστεί. Η διαδικασία διαρκεί 15′-20′ και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις δραστηριότητές του. Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτές και δεν προκαλούν πόνο, ωστόσο κατά την έγχυση του φαρμάκου πιθανώς να υπάρχει ελαφρύ τσούξιμο. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την θεραπεία.

4. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ VENUS VIVA

May be an image of 1 person and text that says "VENUSVIVA Decrease visible pores for even skin texture Reduce signs of aging for fresher, more youthful look Even out textural irregularities for refined looking skin Reduce acne scars for clearer and healthier complexion Diminish deep lines and folds for younger looking skin V95 P Correct necklace lines to lessen the signs of ageing Diminish and tighten lax skin for a more firm décolleté"

Πρόκειται για μια fractional θεραπεία η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Νάνο- Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας (Ρ/Σ) και της μοναδικής τεχνολογίας SmartScan, η οποία προσφέρει ανώτερα αποτελέσματα μέσω της επιλεκτικής επιδερμικής παραγωγής θερμότητας. Είναι ασφαλής για όλους τους φωτότυπους δέρματος και μπορεί να γίνει και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο χρόνος αποκατάστασης δεν ξεπερνάει τις 24 ώρες. Συνιστάται για:

  • Αναζωογόνηση προσώπου
  • Βελτίωση της υφής της επιδερμίδας
  • Ελάττωση ρυτίδων
  • Σύσφιξη της επιδερμίδας
  • Μείωση των ουλών ακμής
  • Μείωση των πόρων
  • Βελτίωση των ατελειών της επιδερμίδας ( δυσχρωμίες, πανάδες)
  • Βελτίωση της χαλάρωσης και ρυτίδωσης στην ευαίσθητη περιοχή του ντεκολτέ

5. FILLERS,  Ή ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΕΣΙΜΑ ΕΜΦΥΤΕΎΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ

Ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (fillers)

Κύριος στόχος της θεραπείας με fillers είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου ορισμένων περιοχών του προσώπου που έχουν ατροφήσει λόγω ηλικίας, το ΄γέμισμα΄ των ρινοπαρειακών πτυχών και διαφόρων ρυτίδων του προσώπου καθώς και η αύξηση και βελτίωση του περιγράμματος των χειλιών.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο δέρμα με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας. H θεραπεία είναι καλά ανεκτή και σχετικά ανώδυνη, αφού σε κάθε ένεση εμπεριέχεται μικρή δόση αναισθητικού. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την θεραπεία. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να επιστρέψετε στις συνηθισμένες δραστηριότητες σας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Για πληροφορίες σχετικά με ποια από τις παραπάνω θεραπείες ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο, απευθυνθείτε στο ιατρείο μας.

Related articles

Chilblains2

Χιονίστρες ή αλλιώς χείμετλα, ένας Δερματολόγος εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Τι είναι οι χιονίστρες Πρόκειται για ένα τύπο κάκωσης από το ψύχος, που έχει ως αποτέλεσμα την επώδυνη φλεγμονή των μικρών αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, συνηθέστερα […]

Περισσότερα
Τι είναι η φαγούρα

Φαγούρα στο δέρμα, ένας Δερματολόγος εξηγεί όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η φαγούρα (κνησμός) είναι ένα σύνηθες, ενοχλητικό σύμπτωμα που συνοδεύει πολλές δερματικές, αλλά και νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις.

Περισσότερα
close up herpes lip blisters mouth young woman 407348 2084

ΕΡΠΗΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ – ΠΟΙΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ?

Τι είναι οι ερπητοϊοί ? Οι ερπητοϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια DNA ιών που αριθμούν πάνω από 150 μέλη. Στον άνθρωπο έχουν ανιχνευθεί ως τώρα 8 […]

Περισσότερα